Technolog żywności


Ogłoszenie numer: 3840984, z dnia 2020-11-03

LST-Polska Sp. z o.o. to dynamicznie rozwijający się zakład przetwórstwa spożywczego istniejący na rynku już od 2002 roku. Chłodnia wyposażona jest w tunel fluidyzacyjny, komorę mrożenia statycznego oraz 8 komór magazynowych. Rocznie produkujemy ponad 5.000 t mrożonek (IQF).

Ponad 90% naszych wyrobów eksportujemy do krajów Europy Zachodniej i Skandynawii Zakład działa w oparciu o certyfikowany system HACCP i BRC.

Technolog żywności

Miejsce pracy: lubelskie / Bełżyce

 

Opis stanowiska

  • Odpowiedzialność za proces produkcji od strony technologicznej
  • Nadzór nad przerobem owoców świeżych, produkcją i przerobem liofilizatów
  • Nadzór nad składowaniem owoców świeżych, mrożonych i liofilizatów, a także obrotem opakowań na owoce świeże
  • Rozliczanie i nadzór nad pracownikami biorącymi udział w produkcji, współpraca ze służbami nadzorującymi produkcję w Zakładzie (Sanepid, Wody Polskie, Straż Graniczna, Inspekcja Pracy)
  • Nadzór nad zagospodarowaniem odpadów poprodukcyjnych
  • Wykazywanie inicjatywy w zakresie opracowywania nowych produktów i rodzajów opakowań
  • Nadzór nad dokumentacją technologiczną i jakościową
  • Wsparcie dla obszarów jakościowych i technologicznych , w tym prowadzenie szkoleń
  • Obliczanie wartości odżywczej produktów

Wymagania

  • Wykształcenie wyższe kierunkowe - technologia żywności, mikrobiologia, technologia i chemia spożywcza lub pokrewne
  • Minimum rok doświadczenia na podobnym stanowisku
  • Praktyczna wiedza z zakresu przetwórstwa spożywczego
  • Znajomość standardów jakościowych ISO, BRC, IFS

Oferujemy

  • Umowę o pracę
  • Możliwość zdobywania doświadczenia zawodowego w nowoczesnej firmie
  • Wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności

 

Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.
APLIKUJ TERAZ
Praca lubelskie